“خانه کوچک” که در زمینی به مساحت 70 متر مربع (7 متر * 10 متر) ساخته شده دارای مجوز ساخت کامل در اصفهان است. زمین این پروژه از شمال با زمین مسکونی مجاور است و از جنوب با یک ساختمان تجاری قدیمی همسایه است. تنها دسترسی به این پروژه از طریق ضلع غربی مشرف به کوه صوفیه و در ضلع شرقی آن مرکز محله است.
طراحی شده توسط استودیوی معماری و طراحی داخلی مسیح فضیل ، ساختمان مسکونی خانه های کوچک واقع در خیابان هزارجریب ، اصفهان ، ایران.
کارفرما خواستار دو واحد مسکونی جداگانه بود. با این حال ، اندازه کوچک زمین ، محدودیت ارتفاع و مشکل در تهیه نورگروه طراحی را از نظر طراحی با چالشهای مختلفی روبرو کرده است.
با توجه به ابعاد محدود زمین ، سعی شد به جای استفاده از عناصر جدا شده مانند دیوار ، فضاها را از طریق طراحی فضاهای فرعی با ارتفاعات مختلف در هر واحد جدا شود به این ترتیب ، از طریق ایجاد ارتباط منطقی بین فضاها و رعایت اصل سلسله مراتب ، شاهد شکل گیری فضاهای منعطف و چند منظوره شد.
علاوه بر این ، محدودیت ها در تأمین نور و دید بهینه با طراحی و ایجاد شکاف ها و برش های قابل توجه در نما برطرف شده و منجر به ایجاد فضاهای مطلوب و متنوع می شود. به منظور تأمین نور بیشتر در زیرزمین ، از فضای شیب دار زیر پله اصلی برای تأمین نور طبیعی تمام فضای استفاده شده است. مراحل هر واحد به گونه ای طراحی شده است که نه تنها حس حرکت را در کل مجموعه القا می کند بلکه دسترسی به فضاهای فرعی مختلف را نیز تقویت می کند به گونه ای که هر پله گسترده تر شده و به یکی از اصلی ترین فضاهای موجود خانه تبدیل می شود.
نما بر اساس ایده هایی برای حذف محدودیت ها و استفاده بهینه از پتانسیل های موجود (نمای کوه ، نور جنوبی و غیره) طراحی شده است. با توجه به محدودیت های قانونی همسایگان (محدودیت ارتفاع دیوارهای نمای تا 175 سانتی متر) در ضلع غربی ، نمای به صورت کج شده و دیوار پشت پله اصلی به سمت داخل ساختمان کج شده است ، بنابراین ساکنان می توانند از این مکان لذت ببرند نور جنوبی مطلوب.
در ضلع شرقی ، از سطوح چوبی نیمه شفاف زاویه دار در نما برای از بین بردن محدودیت های سبک و مجاور استفاده شده است.
با توجه به علاقه کارفرمایان به گیاهان ، از کوچکترین فضاها مانند فضاهای کاذب سقف های بهداشتی و پشت و پشت پله ها برای کاشت استفاده شده است تا ساکنان از هر فضایی نمای دیگری از گیاهان داشته باشند. این امر همچنین تأثیر قابل توجهی در طراحی پروژه داشته است. ایده دیگری که به دلیل محدودیت در کاشت انجام شده ، تبدیل جعبه گل افقی به عمودی است که فضای بیشتری را برای پوشاندن گیاهان در پی دارد. در نتیجه ، حس بصری-لمسی (چند حسی) برای ساکنین بهتر است و هنگام عبور هوا از روی گیاهان ، تهویه و گردش خون بهبود می یابد.
سایر عکس ها می توانید درگالری زیر یا در سایز اصلی در اینستاگرام ما ببینید.